2015-års vinnare av stiftelsens entreprenörspris är nu korade. Fredag den 13/11 fick alla ta emot sina stipendier vid en familjär tillställning på Villa Johanneberg i Göteborg. I år premierades 2 drivande entreprenörer och 5 entusiastiska forskare. Tillsammans fick de dela på 1 600 000 kronor.
Familjen vill rikta ett stort tack till alla nya stipendiater, tidigare års vinnare, övriga gäster, underhållare och personalen på Villa Johanneberg som gjorde att vi fick en fantastisk eftermiddag tillsammans!
Även tack till fotograf Jerry Stridh som fotograferade under hela ceremonin och Ljungh’s Blommor som band de fina buketterna och Anders Bodebeck som varje år gör våra vackra handskrivna diplom till entreprenörsprisvinnarna.
Entreprenörspristagare
Motiveringar:
Jonas Corné, Greenbyte AB – 200 000 kr
Jonas Corné, entreprenör och har byggt upp Greenbyte AB i Göteborg, med fokus på mjukvarulösningar för förenklad datahantering inom förnyelsebar energi.
Jonas tilldelas 200 000 kr för att läsa ett Executive Program for Growing Companies vid Stanford University, USA.
Ulf MÅNSSON, LumaGate AB – 300 000 kr
Ulf Månsson, entreprenör och VD för LumaGate AB, ett IT-konsultbolag i Stockholm som genomför strategiska och tekniska projekt för kunder. Ulf tilldelas 300 000 kr för att gå en ledarskapsutbildning vid Harvard Business School, USA.
Forskarstipendiater
Motiveringar
Malin LÖFVING – 300 000 kr
Universitetslektor vid Jönköpings tekniska högskola tilldelas 300 tkr för att bidra till utveckling av en modell enligt Hoshin Kanri (HK), som ska leda till ett förbättrat lednings- och strategiarbete på företag. HK kan beskrivas som ett komplement till Lean production.
Björn OSKARSSON – 200 000 kr
Universitetsadjunkt Björn Oskarsson vid Linköpings universitet tilldelas 200 tkr för att utveckla logistikutbildningen inom högre utbildning – att kunna identifiera vilka trösklarna är för att ta till sig viktig logistikkunskap.
Mikael SYVÄJÄRVI – 100 000 kr
Docent vid Linköpings universitet har tilldelas 100 tkr för att studera hur grafen går från forskning till marknad. Grafen resulterade i Nobelpriset i fysik 2010 och nu satsar EU och Sverige på innovation av ämnet.
Jerker LESSING – 200 000 kr
Licensierade forskare vid Lunds tekniska högskola tilldelas 200 tkr för gästforskning vid Stanfords Universitet i USA. Han ska fördjupa sina kunskaper och sprida kunskap kring produktstrategier och förändrade affärsmodeller vid industriellt byggande.
Kjell OLMARKER – 300 000 kr
Professor vid Göteborgs Universitet tilldelas 300tkr för delfinansiering av ett projekt för en helt ny behandling av kronisk ryggsmärta.
Bilder från kvällen
2015 års stipendiater berättar om sina bolag och om sin forskning och tidigare stipendiater var där och presenterade hur de har använt pengarna. Kvällen avslutades med middag.